Viktigt att tänka på när du väljer hundfoder

Vått foder, torrfoder, med eller utan fisk, spannmål? Att välja hundfoder kan vara svårt, utbudet är stort och det kan vara svårt att avgöra vad ett bra foder bör innehålla. Det första du ska tänka på är att titta på om det är valp- eller vuxenfoder. Vuxenfoder kan du ge din hund hela sitt vuxna liv, ibland kan dock din hund behöva dietfoder eller specialfoder. Information om vilken typ av foder det är hittar du på förpackningen.

Viktigt att tänka på när du väljer hundfoderI Sverige får ungefär 95 procent av alla hundar torrfoder. Torrfoder håller länge och är praktiskt, det säljas också ofta billigare i storpack. Ett bra foder ska tillfredsställa din hunds behov av protein, fett, kolhydrater, vitaminer samt mineraler,. Fodret ska också vara fritt från gifter. Orijen Adult Dog är ett märke som är omtyckt och som passar oavsett ras och storlek på din hund. Fodret är spannmålsfritt och innehåller inga mögelgifter.

Naturlig hundmat

Priset är en viktig faktor när du väljer hundfoder och det billigaste fodret är kanske något du bör undvika. Din hund kan se ut att må bra, men det är mer komplicerat att veta hur fodret påverkar din hund under flera år. Det är dock inte enbart priset som avgör om ett foder är bra. Att läsa om test på foder ger dig en bättre bild över vilka fabrikat som du bör undvika.

Eagle Pack är hundmat som är känd för sin högkvalitativa ingredienslista. Fodret är prisvänligt och passar för stora hundraser med stor aptit, innehåller inga konstgjorda ingredienser eller köttbiprodukter. Om du har en hund som är aktiv kan det passa med ett foder som Acana som är speciellt framtaget för aktiva hundar. Acana är ett foder som innehåller kött och ägg som fötts upp på ett hållbart sätt. Hundar precis som människor påverkas av vad de äter.

Det är upp till dig som hundägare att se till att din hund får den bästa näringen. En stor del av din hunds hälsa hänger ihop med vilken kost den får, leta efter foder med naturliga smaker utan tillsatser. Om du köpt hem nytt foder och din hund äter, innebär det att fodret klarat det första testet. Efter någon vecka kan du se på kroppsspråk och avföring hur din hund mår av den nya maten.

Back To Top