Ovanliga hundraser

Några av våra mest populära och älskade hundraser som mops och taxar har underliga drag och kroppsform. Det finns dock mindre kända hundraser med märkliga drag och förmågor som du kanske inte har stött på tidigare. Xoloitzcuintle är en hårlös ras som älskar att kela. En del hundar saknar päls helt, men hår på huvud, ben och svans är tillåtet. Nakenhunden från Mexiko är en livlig hund som finns i tre storlekar: liten, mellan och stor.

Ovanliga hundraserPuli är en ungersk vallhund med dreadlocks som ser ut som en liten golvmopp när den kommer springandes. Den mycket rikliga pälsen ska inte kammas utan ska istället filta till sig. Rasen fäller inte sin päls, men det är inte vetenskapligt belagt att det är en allergivänlig hundras. Många allergiker reagerar på hundars saliv och hudavlagringar. Om du gillar hundsport passar rasen perfekt för lydnad och agility, men den är även en fin sällskapshund.

Förtjusande namn och kyssfläck

Hundvärldens vackraste namn har kanske Peruvian Inca Orchid. Den hårlösa peruanska hårlösa hunden kallas också för Moonflower Dog. Hundrasen har en fläck på huvudet som kallas för ”kyssfläck”. Huden är mörk och kommer i en rad olika färgkombinationer, bland annat rosa, grå, vit, och svart. Rasen kan ha några hårstrån som sticker upp på ryggen, den kan även ha päls på huvudet, delar av benen, samt ytterst ut på svansen.

Gillar du stora hundar så passar kanske lejonhunden. Tibetansk mastiff kallas även för tibetansk bulldog och har ett huvud som liknar ett lejon. Hundrasen har ett lite allvarligt men samtidigt värdigt utseende. Den är stark och uthållig och kommer i en rad olika färger som svart, sobel, guldgul eller gråblå. Dessutom har rasen en stark vaktinstinkt och är känd för sitt höga och tydliga skall. Den tjocka, runda kroppen ger dock ett lite roligt intryck.

Bedlington terrier, en korsning mellan dandie dinmonet terrier och en whippet, har ett huvud som liknar ett får och en böjd kropp. Det är en relativt ny hundras som tros ha avlats fram i Bedlington i England för att jaga råttor. Hundrasen är pigg och modig. Letar du efter en sjungande hund så låter Nya Guineas sjungande hund som ingen annan hundras och till utseende liknar den en vild dingo.

Back To Top