Nödvändiga kommandon du kan lära din hund

Uncategorized

Nödvändiga kommandon du kan lära din hund

Att komma, sitta och ligga ned är de absolut vanligaste kommandona vi lär våra hundar. Det är lättlärda baskunskaper och kommer ofta naturligt för hunden att göra. Det är viktigt att motivera och belöna hunden på ett positivt sätt, genom positiv förstärkning. Lär hunden olika kommandon genom att förstärka när hunden utför det du frågar efter. Det är viktigt att belöna i rätt sekund när hunden utför det du önskar, så avslappnat som du vill.

För kommandot ligg, be hunden att ligga och hjälp hunden att ligga ned om det är svårt eller ett helt nytt kommando. Belöna när hunden ligger ned helt med alla fyra ben och tittar på dig och hunden har fokus på dig. Upprepa detta några gånger för att få hunden att fullt förstå vad det är du vill att han/hon ska göra. Mellan övningarna är det bra att leka och busa lite för att komma ur kommandofasen.

Mer avancerade övningar

Nödvändiga kommandon du kan lära din hundFör en hund är övningar och tricks sätt att utvecklas och stimuleras. Det kan vara väldigt mentalt uttröttande för en hund att göra många övningar på rad och därför är det viktigt att du känner av när det är dags att avsluta träningspasset. Rulla runt är populärt men kan vara en svår övning och bara okej när hunden är fullt friskt, detsamma gäller för kommandon som kräver väldigt bra balans och höga hopp.

Ett trick som många hundar kan lära sig är att gå slalom mellan dina ben, ett trick som är rätt enkelt att lära med rätt belöning. Ta en hundgodis och led hunden mellan dina ben, genom att locka med godisen framför kan hunden motiveras att gå igenom. Ta ett steg framåt och upprepa tills hunden förstår att den ska gå mellan dina ben när du går framåt, led hunden med hjälp av belöningen.

Vacker tass är ett kommando som alla hundar borde kunna. Första steget är att hunden ska sitta ned och andra steget sker när hunden sitter ner; belöna och lyft ena tassen med hjälp av din hand och belöna igen. Upprepa tills hunden lyfter tassen själv och lägger den i din hand. Gör likadant med andra tassen och ge det kommandot ett annat namn som exempelvis ”andra tassen”. Hunden kommer älska att träna på alla nya kommandon.

Back To Top