En hundvakt tar om din hund när inte du kan

Uncategorized

En hundvakt tar om din hund när inte du kan

Hunden är människans bästa vän och vi älskar våra pälsklädda ögonstenar mer än allt annat. Helst skulle man vilja tillbringa all tid med hunden, men tyvärr tar jobb, utbildning och aktiviteter över i vardagen. Det finns dock sätt att ge din hund mänskligt sällskap hela dagen – med hjälp av en hundvakt. Att hunden får passning då och då kan underlätta en hel del. Det ger dig avlastning samtidigt som din hund får extra uppmärksamhet.

Hunden är först och främst ett flockdjur och ser sina ägare, eller i alla fall en av dem, som ledare för flocken. Därför vill hunden vara sin matte och husse till lags samt spendera mycket tid med dem. Långa stunder ensam blir tråkiga för de flesta hundar som vill vara aktiva och komma ut för att både kissa och bajsa. Hundar vill vara till nytta för sina flockmedlemmar, det är bland annat därför de vill apportera.

Hunden har stort behov av att aktiveras

En hundvakt tar om din hund när inte du kan

Hundar trivs med en aktiv tillvaro. Beroende på ras det är har de olika behov. Labradoren ger sig gärna ut i vattnet för att ”hämta” någon som simmar och en vallhund samlar ihop flockmedlemmarna. Den lilla terriern kan ta gnagare om det behövs. Alla dessa egenskaper får inte utnyttjas om hunden är själv för mycket. Därför är det bra med en hundvakt som kan få hunden att känna sig som en del av flocken.

En hundvakt kan ta ut hunden på långa rundor dagtid där den får springa och busa. Ta med ett gäng hundleksaker och låt hunden apportera. Den kan även lägga tiden på att lära hunden olika tricks. Hunden blir glad när den får lära sig nya knep som belönas med en godsak. Överlag är det viktigt att visa hunden uppskattning. Dessutom är det viktigt att hunden har tillgång till friskt vatten och nyttig hundmat.

Förutom att hunden behöver god kost och motion är det också viktigt att ta hand om hundens hälsa. Ett litet bad då och då med speciellt hundschampo är att rekommendera. Tassar blir lätt smutsiga och kalla vintertid. Då är det bra att rengöra dem och smörja dem. En del raser kräver att man håller efter deras päls eller ser till att deras ögon mår bra. Allt detta kan en hundvakt hjälpa till med när du inte hinner.

Back To Top